Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поредното заседание на феситвала "Театър без граници" се проведе в Самоков

28 октомври 2024, 15:28 часа • 248 прочитания

11 – то издание на фестивала „Театър без граници” в община Самоков е вече в историята.

В продължение на седмица Самоков бе театър с цялата палитра от емоции, които дава това изкуство. 20 постановки бяха представени на сцената в Читалище – паметник „Отец Паисий” и всеки един от участниците остави своя следа в сърцето на самоковската публика.

Фестивалът бе закрит с церемония по награждаване на победителите. Специален гост на закриването бе кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов. Той благодари на участниците и организаторите за чудесния фестивал, чрез който се дава трибуна за изява на любители и самодейци, дали частица от себе си за театралното изкуство. „Отзивите за фестивала и представените постановки са много добри и се радвам, че такова мащабно събитие е част от културния календар на Общината”.

Председателят на читалищното настоятелство Стоян Пашов представи победителите в отделните категории. Всеки от тях получава награда и грамота. Голямата награда отиде за театралния състав към Дом на енергетика в Козлодуй с постановката „Глас народен”от Бранислав Нушич. Председателят на журито Богдана Костуркова закри 11-то издание с думите, които отвориха вратата към 12-то издание: „Фестивалът приключи! Да живее фестивалът!”.

Още: Откриха обновената сграда на Пожарната в Самоков

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес