Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откриха обновената сграда на Пожарната в Самоков

22 октомври 2024, 10:49 часа • 329 прочитания

Днес бе открита обновената сграда на Пожарната в Самоков.

Лентата прерязаха кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов, заместник - министърът на вътрешните работи Тони Тодоров и главен комисар Александър Джартов – директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”.

На събитието присъстваха още областният управител на Софийска област Силвия Арнаутска, съветникът на министъра на вътрешните работи Николай Николов, директорът ОДМВР - София, старши комисар Тихомир Ценов, директорът на СД „Пожарна безопасност и защита на населението“, старши комисар Веселин Гетов, директори на институции, общински съветници, ръководители в ОбА и домакините – директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” Георги Иванов и началникът на РСПБЗН – Самоков Ивелина Дренска.

Инж. Ангел Джоргов благодари на екипа си, строителите, общинските съветници и на екипа на Пожарната за добрата съвместна работа и чудесните резултати. Кметът проследи етапите, през които премина проектът, като акцентира на отговорното отношение на всички, участвали в реализацията му.

„Сигурен съм, че няма човек, който да не мисли, че пожарникарите в Самоков заслужават по-добри условия на труд и това лято показа колко са важни те за всички нас”.

Областният управител г-жа Арнаутска подчерта, че когато институциите в дадено населено място работят добре, това се вижда.

Зам. министър Тодоров благодари на Община Самоков за отговорното отношение и за голямата подкрепа към противопожарната служба.

В края на 2023 г., с подписан договор между Община Самоков и фирмата изпълнител, бе дадено началото на изпълнение на проекта. В началото на 2024 година започнаха строително-ремонтните работи, като основно са ремонтирани фасадата, покрива, сменена е дограмата, електрическата и отоплителната инсталация. Напълно обновени са работните помещения и гаражите за пожарната и спасителна техника.

30 % от стойността на проекта се финансира по ОП „Региони в растеж 2014-2020”, останалата сума е осигурена от общинския бюджет.

Още: Кметът на Самоков спечели наградата "Кмет на годината на средна община"

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес