Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Самоков участва в откриването на учебната година в детска градина

18 септември 2024, 19:54 часа • 558 прочитания

Във филиала на детска градина ,,Самоково“ – в с. Бели Искър откриха новата учебна година с много усмивки и подобрена материална база.

25 малчугани прекрачиха прага на учебното заведение днес с подменена дограма, сменена подова настила и изградено парно отопление.

Децата в градината са основно от селото, като има и от Самоков и по-близките населените места. Кметът на с. Бели Искър, Благовест Бичаков посочи, че ремонтът е дългоочакван от всички, защото не се е инвестирало в сградата от 30 години.

Кметът на Самоков инж. Ангел Джоргов поздрави ръководството на детската градина и изказа благодарности към жителите на селото, които са се включили в обновяването на базата.„Ние сме длъжни да поддържаме и надграждаме направеното, за да може не само да запазим броя на децата, а дай боже и да ги увеличим. Имаме едни прекрасни дадености, невероятна природа и чист въздух и съм сигурен, че с малко усилия можем да превърнем тази градина в предпочитана от много семейства.“ – каза кметът като определи детската градина като ,,бутикова“.

Директорът Мариана Дренска благодари за оказаната подкрепа и пожела успешна учебна година на децата и учителите.

Още: Откриха новия футболен стадион "Спартак" в Самоков

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес