Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Самоков спечели наградата "Кмет на годината на средна община"

17 октомври 2024, 17:51 часа • 388 прочитания

Кметът на Самоков инж. Ангел Джоргов е победител в категорията „Кмет на годината“ на средна община от националния конкурс „Кмет на годината 2024”, организиран за 12-та поредна година от kmeta.bg

В надпреварата имаха право на участие всички 265-ма кметове на общини в страната. Победителите във всяка категория са трима – за малка, средна и голяма община, според населението в нея.

Победители в другите две категории са градоначалниците на Пещера Йордан Младенов (за малка община) и на Враца Калин Каменов (за голяма община).

Наградите бяха връчени на тържествена церемония днес, 17 октомври, в столичния хотел „Маринела“. Отличията на тримата градоначалници връчи вицепрезидентът на България Илияна Йотова.

,,Вашият глас по всички краища на България е гласът на България. Забелязвам как последните няколко години местната власт влага много усилия в културата. С това ни показвате, че една толкова малка България е средище на история и традиции. Това ни връща нещо много ценно-самочувствието, че сме българи.” - каза вицепрезидентът, Йотова.

Кметът инж. Джоргов благодари на всички, които са го подкрепили в надпреварата.

,,Това е призванието и за екипа, с който работя. Тази награда е за тях и за гражданите, без които ние кметовете няма как да заслужим тези награди”.

Церемонията ще се излъчи на 1 ноември от 22:00ч. по БНТ 1.

Още: Кметът на Самоков участва на дискусия за недостига на вода и климатичните промени

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес