Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Самоков инспектира ремонтите на учебните заведения в града

30 август 2024, 13:24 часа • 519 прочитания

Кметът на Самоков инж. Ангел Джоргов, зам.-кметът инж. Петър Костов и директорът на строителната дирекция Красимира Костадинова инспектираха хода на ремонтните дейности в учебните заведения, в които се работи.

В ОУ ,,Станислав Доспевски“ се ремонтират пет стаи, като се отстранява компрометираната мазилка, боядисват се стените, подменят се подови настилки и се монтират осветителни тела.

В ПГ ,,Константин Фотинов“ тече ремонтът на два коридора в крилото до физкултурния салон, а в ОУ ,,Авксентий Велешки“ се обновяват част от санитарните помещения. Продължава и изграждането на пристройката към училището по проект, който се финансира по Национална програма на Министерство на образованието. Чрез пристройката ще се направи топла връзка към физкултурния салон и ще се подобри значително учебната среда.

Във филиала на ДГ ,,Звънче“ се прави укрепване на терасите като се поставя нова облицовка, включително и на места по сградата. Ще бъде монтирано и външно видеонаблюдение на сградата, с цел повишаване на сигурността.

В две училища предстои да стартира изграждането на физкултурни салони. Това са СУ „Отец Паисий” и ОбУ „Неофит Рилски”. Към момента тече обществена поръчка за избор на изпълнител.

Още: Кметът на Самоков проведе среща с жителите на с. Гуцал

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес