Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Елин Пелин: От встъпването ми в длъжност съм обект на атаки

30 януари 2017, 12:59 часа • 4710 прочитания

Цялата година - от момента, в който встъпих в длъжност като кмет на Община Елин Пелин досега, съм обект на целенасочени атаки срещу мен и постоянни опити да бъде спъвана работата ми. Tова заяви пред Actualno.com кметът на община Елин Пелин доц. Ивайло Симеонов.

Негово изказване идва непосредствено след като в ОИК (Общинска избирателна комисия) Елин Пелин е получено писмо от Окръжна прокуратура – София във връзка със сигнал на Валентин Маламов, касаещ оплаквания, свързани с кмета на Елин Пелин. Съгласно предоставената от Маламов информация, Ивайло Симеонов участва в "Сине Саунд Интернешънъл" ООД като съдружник в дружеството. Маламов е бивш съветник на Симеонов.

Със свое решение ОИК - Елин Пелин е изискала информация от Агенция по вписванията – Търговски регистър и от председателя на общински съвет – Елин Пелин. Същата е разгледана на заседание на комисията.

Ивайло Симеонов споделя, че според него това е пореден опит да бъде компрометиран: "Това са лъжи. Още преди да встъпя в длъжност и да започне избирателната кампания за кмет, аз напуснах тази фирма". В отговор на атаките и за да докаже невинността си, Симеонов е изпратил писмо до ОИК към което е приложена справка от Агенция по вписванията за актуалното състояние на „Сине Саунд Интернешънъл” ООД към 26.01.2017 г. От справката е видно, че Ивайло Симеонов не притежава качеството на съдружник.

По време на заседанието на ОИК е изразено становището, че трябва да бъдат прекратени правомощията на кмета на община Елин Пелин. Причината - към 18 януари Симеонов още фигурирал като съдружник в "Сине Саунд Интернешънъл" ООД, като нямало значение дали фирмата осъществява търговска дейност или не. ОИК Елин Пелин обаче не е приела аргументите на жалбоподателя Маламов.

"Това беше поредният опит от кампанията на политическите ми опоненти за оронване на престижа ми като личност и на авторитета на институцията, която представлявам. Изпълнил съм всички изисквания и задължения, регламентирани и произтичащи от действащото законодателство на Република България. Като гражданин спазвам и уважавам законите, независимо дали ми харесват или не, и вярвам, че само по този начин можем да живеем в една нормална правова държава", коментира Симеонов. Според него е имало нарочен натиск той да бъде освободен - чрез публикации в публичното пространство.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес