Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георгиев: Не подкрепяме идеите на ПП-ДБ за плаващи мнозинства в СОС

13 ноември 2023, 12:56 часа

Гражданите избраха първа политическа сила в лицето на обединението ПП-ДБ-СС и на тях се пада отговорността да вземат първото управленско решение - за избор на председател на съвета. Това написа във Facebook общинският съветник в София от ГЕРБ Георги Георгиев.

Реклама

Той припомня, че и формацията на Бойко Борисов нямаше мнозинство в предходния мандат и на тях се е паднала отговорността "да намерим по прозрачен начин стабилна политическа подкрепа".

"Ние от ГЕРБ-СДС бяхме 27 съветници от общо 61, но с подкрепата на ВМРО, с които ГЕРБ беше в коалиция на национално ниво, взехме над 3400 решения за един мандат - не с плаващи мнозинства, а в резултат от подчинено на принципи сътрудничество по политики - в името на хората", пише Георгиев. Още: Бившият шеф на СОС събра 4 000 преференции, благодари на хората

Той допълва, че не от ГЕРБ подкрепят вижданията на ПП-ДБ-СС да решават проблемите на софиянци с "плаващи мнозинства". "Представете си как се договарят плаващи мнозинства по 120 доклада за всяко следващо заседание на съвета? Няма стабилно управление, изградено на плаващи пясъци", категоричен е той.

"Днес най-голямата група в съвета са 23 съветници, тоест в сходна с нашата ситуация и те трябва да издържат първия си изпит. След всичко изговорено от тях и клетвите им в кампанията, че няма да търсят подкрепа от нас, ние няма да гласуваме за тяхната номинация. Очакваме от тях да поемат отговорност за всичко, което са обещали и е време да изпълнят", завършва мнението си той.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес