Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето колко дъжд се е изсипал в София през нощта и какво да очакваме

16 юни 2023, 09:34 часа
Реклама

Между 40 и 70 литра на кв. м е падналият дъжд миналата нощ в различните райони на София, гласят данни на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вече е възстановено движението в участъците, които бяха временно затворени заради пороя – на Южната дъга на Околовръстния път и тунелите на Лъвов мост. ОЩЕ: Пуснаха движението по наводнените булеварди в София

Аварийните екипи на Столична община и на пожарната работиха цяла нощ по сигналите за завирявания и наводнения на гаражи и мазета. Над 120 сигнала са подадени през нощта, като по-голяма част от тях са в кварталите „Симеоново“, „Драгалевци“ и „Витоша“, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Работата на екипите на "Аварийна помощ и превенция" на СО продължава. Обстановката се следи непрекъснато, изпускат се контролирано общинските язовири - Панчарево и Огняново. Повишено е нивото в най-ниската точка на река Искър с около 70 сантиметра, но ситуацията засега не е рискова, съобщи във Facebook зам.-кметът на столицата Дончо Барбалов.

Към момента Столичният градски транспорт се движи нормално по график.

За днес НИМХ издаде предупреждение от втора степен - оранжев код, за девет области на страната, в това число и София, за значителни валежи от дъжд с гръмотевици.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес