Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Елин Пелин отбеляза Деня на българската община

10 октомври 2024, 16:47 часа • 89 прочитания

Днес в общинската администрация на град Елин Пелин, ученици отбелязаха Деня на българската община с вдъхновяващо посещение.

Днес в общинската администрация се проведе специално събитие по случай Деня на българската община. Ученици от местните училища имаха възможността да се запознаят с работата на общинската администрация и да научат повече за нейната роля в обществото.

Г-жа Райничка Николова, заместник-кмет с ресор “Образование, хуманитарни, социални дейности и демография” приветства младите гости с топли думи, подчертавайки значението на активната ангажираност на младите хора в местната политика и общинските дела.

По време на посещението, Симеона Попгеоргиева, съветник на кмета на община Елин Пелин, представи на учениците структурата и дейността на общинската администрация и Общинския съвет в залата, в която се провеждат редовните сесии. Учениците имаха възможност да разгледат различните кабинети и да се запознаят с ежедневната работа на администрацията, получавайки ценен опит и нови знания.

Събитието завърши в кабинета на кмета на община Елин Пелин, г-н Ивайло Симеонов, където г-жа Николова отново поздрави присъстващите и им подари по един ключодържател с логото на Община Елин Пелин, с пожелание да помнят винаги своето родно място и дома. Тя вдъхнови учениците с пожелания да бъдат активни граждани и да превръщат мечтите си в реалност, като една част от тях дори си се представиха като бъдещи кметове.

Това събитие е част от усилията на общината да насърчава и развива младежката активност и да изгражда чувство за принадлежност сред младите граждани на Елин Пелин.

Още: МРРБ се захваща с тежкотоварния трафик в община Елин Пелин

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес