Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Човешка грешка е причината за инцидента в НБУ

28 август 2024, 07:32 часа • 2551 прочитания

Човешка грешка е причината за инцидента в Нов български университет. Това каза в сутрешния блок на бТВ директорът на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община Красимир Димитров във връзка с вчерашния инцидент в университета.

Припомняме, че покривът на аулата се срути върху работник, който впоследствие беше изваден и откаран в "Пирогов". 

Грешките

Димитров уточни, че екипите на Столична община са установили, че покривът не е бил укрепен предварително, но въпреки това са започнали ремонтни дейности. Той добави, че е имало и човек с ударен инструмент, който е разтърсил целия таван. 

"Това, което нашите специалисти видяха, част от укрепването беше на земята. За да падне такава голяма конструкция, значи нещо е сбъркано във фирмата изпълнител", смята той. 

Спасителната операция

Димитров добави, че след екипите на пожарната, на място пристигат и екипите на аварийното звено.

"Заварихме сложна обастановка, тъй като беше затиснат човек. От кадрите на нашия дрон видяхме, че целият покрив е паднал. Единственото безопасно място бяха стълбите", каза Димитров. 

Той разказа, че дирекцията е оказала помощ с уредите за търсене и спасяване. "Бързата реакция на професионалистите към столичната пожарна и прецениха правилно ситуацията, човекът беше закаран жив в "Пирогов", дано да се оправи", коментира още Димитров. ОЩЕ: Стена се е срутила върху работник в НБУ (СНИМКИ)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес