Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

АПИ с важно уточнение за укрепването на надлеза на бул. „България“ в София

17 септември 2024, 19:07 часа • 817 прочитания

Още през миналата седмица Агенция „Пътна инфраструктура“ изпрати на Столична община проект на споразумение за предприемане на реални действия по укрепване на надлеза при детелината на бул. „България“ и Софийския околовръстен път в посока от бул. „Братя Бъкстон“ към кв. „Бояна“. От АПИ припомнят, че са били проведени многократни срещи между агенцията и Столична община за достигане на консенсус, който да доведе до по-бързи и адекватни действия за разрешаване на проблема.

Още: Спешно укрепват моста на детелината на Околовръстен път и бул. "България" в София

"Винаги сме се водили от работещи решения в полза на гражданите и тяхната безопасност. Напомняме, че съгласно чл. 3, ал. 3 от Закона за пътищата общинските пътища са тези, отворени за обществено ползване, които осигуряват транспортни връзки от местно значение и са свързани с републиканските пътища или с улиците. Същата функция – да свързва улици от общинската пътна мрежа с бул. „България“ и Софийския околовръстен път, има и компрометираното съоръжение при детелината на бул. „България“ и Софийския околовръстен път в посока от бул. „Братя Бъкстон“ към кв. „Бояна“, пишат от АПИ.

Още: Изпълняват асфалтови работи на столичния бул. "България"

Припомняме, че още в началото на септември от Столична община обявиха, че започват спешно укрепване на съоръжението. Мостът беше затворен за движение заради безопасността на гражданите.

Още: Пускат част от обновения бул. "България", ремонтът продължава

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес