Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

АПИ опитва да спре отварянето на бул. "България" в София

18 октомври 2024, 17:37 часа • 411 прочитания

Планираното за неделя отваряне на кръстовището на бул. "България" и Околовръстния път се отлага. Агенция "Пътна инфраструктура" обяви, че няма да съгласува предложената от Столичната община временна организация при детелината, защото тя не гарантира безопасността на движението.

"Столичната община няма право да пусне трафика, докато не осигури безопасното преминаване на моторни превозни средства", категорични са от агенцията.

Това е пореден етап от битката между общината и държавната агенция, която тръгна от спора кой трябва да се погрижи за моста на въпросното кръстовище, който е в опасно състояние. Вчера на общината са изпратени бележки по предложената нова временна организация на движението. АПИ обаче няма да подпишат протокола за въвеждането ѝ, тъй като тя, според тях, не гарантира безопасността. Още: АПИ обещава по-малко трафик с нов план за движение при детелината на бул. "България"

Общината предприе аварийно укрепване на моста и смяташе да пусне в неделя движението под него, като се позоваваше на становище от експерти на УАСГ, че трафикът под съоръжението може да се пусне, ако се гарантира, че то е защитено.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес