Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

32 300 лв. е изплатила Община Елин Пелин под формата на еднократна помощ за раждане на дете през 2018 г.

06 февруари 2019, 17:15 часа
Реклама

Информацията от служба ГРАО показва ръст на раждаемостта на територията на общината за последните пет години. В град Елин Пелин през миналата година са се родили 70 бебета, а в кметствата - 114. Това е още едно потвърждение за успешната политика на Общината и кмета Ивайло Симеонов за стимулиране семействата да имат повече деца.

За втора поредна година Община Елин Пелин предоставя еднократна финансова помощ при раждане на дете, която е по-голяма от помощта, отпускана от държавата, и не е обвързана с доходите на семействата. Размерът на финансовото подпомагане на младите семейства се определя съобразно завършеното образование на родителите и поредността на детето в семейството.

Специална грижа Общината полага за родителите на три и повече деца. Сумата, която държавата предоставя при раждане на трето дете е 300 лв., а за всяко следващо - по 200 лв. Спрямо приетият през 2017 г. от Общински съвет – Елин Пелин Правилник за отпускане на еднократната помощ за раждане на дете сумата може да достигне до 1500 лв за трето или следващо дете.

Условията и сроковете за подаване на документи за получаване на еднократна помощ за раждане на дете към Общински съвет Елин Пелин може да видите на може да видите на този линк: http://www.elinpelin.org/assets/failove_2017/Pravilnik_otpuskane_finansova_pomosht_novorodeni,priet_s_Resh.%E2

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес