Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 месеца без кола за дрифт пред "Александър Невски". Терзиев: Неприемливо и опасно! (ВИДЕО)

04 декември 2023, 12:12 часа
Реклама

Без кола за 3 месеца остана шофьор, позволил си да дрифтира пред столичния храм "Св. Александър Невски". Това разказва кметът на София Васил Терзиев във Facebook.

По думите му водачът е получил акт и са му връчени 7 стари фиша. Терзиев обяснява, че случаят е от събота - ден след запалването на светлините на коледната елха.

"Едно от безобразията, към които ще сме безкомпромисни. Ден след като запалихме коледните светлини в пешеходната зона на храма "Св. Александър Невски", камерите ни засякоха дрифтене на коли на площада. Това не само е неприемливо, но е и опасно за хората. Пешеходната зона трябва да е сигурна за всички през цялото денонощие", обяснява столичният кмет. Още: Шофьор се завъртя пред президентството и се вряза в друга кола (ВИДЕО)

Той допълва, че веднага е уведомил директора на СДВР за случая и е поискал бързи действия.

Ден след случая автомобилът на нарушителя е спрян от движение за три месеца и на шофьора е съставен акт. Връчени са му и 7 стари фиша.

На площада е имало и други превозни средства, които са нарушили пешеходната зона. Те също се идентифицират и ще бъдат санкционирани, пише още Терзиев.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес