Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Загиналият шофьор е от село Юруково

19 юли 2012, 09:33 часа
Реклама

Шофьорът на автобуса на взривения в Бургас автобус е от село Юруково, община Якоруда.

Загиналият се казва Мустафа Кьосов и е на 36 години.

Негова е била задачата да превози туристите до Слънчев бряг. В момента близките на загиналия чакат тялото да бъде транспортирано от Бургас до селото. В деня на погребението ще бъде обявен ден на траур.

Междувременно депутатите почетоха с едноминутно мълчание паметта на жертвите от атентата на летище „Сарафово”.

Павел Шопов от ПГ на „Атака” заяви: „Това, което се случи, е наистина ужасно. Трябва да започнем заседанието с едноминутно мълчание в памет на жертвите. Днешният ден е ужасен предвид и друго събитие, случило се преди 135 години – Сюлейман паша е избил 14 000 българи. Предлагам да станем и да почетем и едните, и другите жертви”, каза Шопов.

Съпредседателят на ПГ на Синята коалиция и лидер на ДСБ Иван Костов предложи в 9.30 часа парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред да се събере и да изготви текста на декларация, с която Народното събрание осъжда терористичните атаки. „Те са компетентните хора, да извикат някой, ако трябва. Те да изготвят проекта за декларация”, предложи Костов.

Председателят на парламента Цецка Цачева заяви в отговор: „Информацията, която чуха представителите и участниците в председателския съвет, е достатъчна. Ние вече сме се обединили, тази тема я дискутирахме с единодушно участие в председателския съвет”.

Редактор: Георги Иванов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес