Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За часове: Поредното ново знаме на пилона на Рожен се скъса - пак ще го сменят (СНИМКИ)

27 август 2024, 15:06 часа • 866 прочитания

Пореден гаф със знамето на пилона "Рожен" - един час след като беше сменен, трибагреникът се скъса отново между бялата и зелената ивица.

В района духа силен вятър и това е една от причините, съобщава БНТ. По данни на обществената телевизия днес трибагреникът ще бъде сменен отново, макар по-рано днес екип от специалисти да подмени знамето на 111-метровия пилон в Рожен.

Снимки в социалните мрежи вчера го показаха скъсано, като беше останала само бялата част на трибагреника.

Още: Вместо българското знаме на пилона на Рожен май остана само бяло знаме (ВИДЕО)

От откриването си на 13 юли 2023 г. досега трикольорът е подменян три пъти, защото са се получавали „закъсвания заради метеорологични условия”, предаде NOVA. Освен това, постаментът на пилона „Рожен“, който беше открит преди малко повече от година, се нуждае от спешен ремонт.

Плочите, които съставят целия монумент, започват сериозно да се разместват, предаде БГНЕС в края на юли. В процепите свободно може да влезе цяла ръка. Тогава един от създателите на инициативата Симеон Караколев възрази и показа, че плочите са в цялост, а сега по темата със няколкото скъсвания изказа твърдение, че частни дарители са проявили интерес за 10-годишна поддръжка на знамето занапред. Още: Симеон Караколев: Абсолютен фейк е, че пилонът на Рожен може да рухне

Снимка: БНТ

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес