Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Wizz Air се извини за чакащите българи в Германия: Дадохме им храна и вода

28 август 2023, 14:16 часа

Нискотарифната компания Wizz Air поднесе извинения на засегнатите пътници от България, които чакаха с часове на германското летище в Меминген на 27 август. В крайна сметка те са се прибрали с по-късен полет на същия ден.

Реклама

Полетът за София е трябвало да излети вчера сутринта в 9 часа, но до към 13 часа все още хората чакаха на летището, съобщи TravelNews. „Нямаме информация за причините в закъснението, но ни дадоха по едно пакетче бисквити и вода“, казват пътници.

Още: Пак лоши новини от Wizz Air: Българи останаха да чакат на летище в Германия

Позицията на Wizz Air

"Wizz Air потвърждава, че полет W6 4340 от Меминген до София на 27 август е отложен с няколко часа поради извънредна техническа поддръжка на самолета, който впоследствие е бил подменен с друг", заявиха от компанията.

Снимка: Wizz Air

"Всички засегнати пътници са уведомени за ситуацията, като междувременно са им предложени и ваучери за храна и напитки, а самолетът е пристигнал в София на същия ден.

Wizz Air поднася своите искрени извинения на засегнатите пасажери. Авиокомпанията полага постоянни усилия да минимализира промените в полетния си график и да транспортира пътниците си възможно най-бързо до желаната дестинация, като подчертава, че безопасността на пътниците, екипажа и самолета остава неин основен приоритет", завършва позицията.

Това не е първи такъв случай

Това е нов подобен случай с Wizz Air през последните два месеца, след като българи бяха зарязани през юли на летищата в Катания, Бари и Франкфурт Хан.

Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ поиска в средата на август план за действие от авиокомпанията с превантивни мерки срещу закъсненията и отмяната на полети. Това стана ясно след среща между главния директор на ГД ГВА Анелия Маринова и представители на Wizz Air Hungary Ltd.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес