Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВМРО настоява за спешно приемане на „концепцията срещу циганизацията“

30 юли 2020, 15:14 часа

"Настояваме за спешното приемане на Концепцията, придобила публичност, като Концепция срещу циганизацията, която лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов още през месец април официално внесе за съгласуване с министерствата". Това се казва в съобщение до медиите на пресцентъра на формацията.

Реклама

Поводът е "поредното убийство, сторено от циганин-рецидивист при кражба" преди дни в софийското село Априлово.

От партията отчитат, че циганската престъпност придобива размери, застрашаващи националната сигурност на страната.

Без такава концепция, смятат от ВМРО, ресоциализацията "на тези дезинтегрирани маси" с помощта на държавни субсидии, европрограми и с активното съдействие на "т.нар. правозащитни организации" вече е доказано невъзможна.

"Няма как един проблем, замитан "под килима" над 30 години, с един етнос, умело полаган в полза за определени политически кръгове и използван от външни среди с подмолни цели, да бъде решен по досегашния модел. Декади, включвания, комисии, комитети - те просто не работят", се казва в позицията на партията.

Ето защо от ВМРО настояват за спешно поставяне "на масата" на Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския /ромския/ етнос в България и мерките за реализацията й.

"Настояваме всички държавно отговорни политически сили, всички, имащи отношение органи на общинската власт и държавната администрация, да си дадат ясна сметка, колко е належащо взимането на решения и постановяването на мерки срещу безчинствата на циганите в държавата ни", призовават от партията.

"Наясно сме, че отминаха европейските избори, а и наближават местни, но обществената търпимост вече се изчерпа. Флиртът с циганите не може да продължава да коства живота на невинни хора", категорични са ВМРО.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес