Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Владимир Темелков: Дигитализацията ни е толкова непозната, че живеем в преход между 18 и 19 век

26 септември 2024, 18:52 часа • 415 прочитания

„Ние от ГЕРБ имаме възможно най-качествената управленска програма. Написана и представена на хората публично. В насоките, в които аз съм участвал – дигитализация, модернизация, образование – нямаме равен. Разгледал съм и другите програми – горе-долу хвърчащи листове и празни обещания. При нас всичко е разписано и е ясно.“ Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV заместник-кметът на Пловдив от ГЕРБ Владимир Темелков.

Още: Кой е Владимир Темелков - кандидатът на ГЕРБ за министър на електронното управление?

„Винаги нашата страна е била пример за технологии, иновации, интересни неща и таланти. Електронната държава е нещо като „нищо от сърце“. Нека първо заложим на образованието, на иновациите и дигитализациите“, каза още той. „Дигитализацията ни е толкова непозната, че живеем в преход между 18 и 19 век. Тя ще ни осигури комфорт, сигурност и липса на корупция“, добави Темелков. По думите му редовно правителство няма да се състави, докато в страната съществува хаос от теми.

„Ние се занимаваме с ниско разрядни теми. Теми, които не са на дневен ред, защото държавата е много закъсала. Без резултати няма никога да направим правителство. Но хората вече се измориха. Нека да минат изборите и да видим къде имаме допирни точки“, добави Темелков.

Още: "Изчезва хартията": Накратко за новите правила за годишния технически преглед на колите

„С негативизъм нищо няма да стане. Нашите деца очакват резултати. България е вкарвала по 100 инженера готови – българи, които са били обучавани извън страната и са ги включвали в икономиката. Къде са тези инженери сега? Как да запалим искрата в тези деца? Младите ни умове изтичат. На никого не му се гласува“, заяви още зам.-кметът на Пловдив.

Във връзка с решението на ГЕРБ да сложи кметове на челни места в кандидатските си листи той заяви, че ежедневните проблеми са близо до местната власт. „Местната власт е тази, която сменя крушката и оправя тротоара. Общинският съвет и кметът са най-близко до хората и са най-разпознаваеми“, обясни Темелков.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес