Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В началото на сезона: Какви са рисковете по Черноморието ни? (ВИДЕО)

25 юни 2024, 15:33 часа

На 23 юни РЗИ-Добрич установи завишени стойности на бактерията ешерихия коли в морската вода на с. Кранево. Здравните власти препоръчаха да не се влиза във водата, тъй като след авария на колектор на пречиствателната станция, бяха установени завишени стойности на чревни бактерии и ешерихия коли.

Реклама

Actualno.com потърси отговори какви са и другите предизвикателства пред летния туристическия сезон.

Снимка: IStock

Според изпълнителния директор на Асоциация "Активни потребители" Богомил Николов няма рискове за туристическия бранш и такъв тип проверки не би трябвало да вредят на туризма, а напротив - да помогнат на обществото да се справи със злоупотребите и проблемите. 

"Миналата година имаше подобен дебат, в който се налагаше една теза, че видите ли, в другите държави като Гърция и Испания, където има много летен туризъм, такива неща не се случвали.. Не е вярно, има го в българските новини, редовно излизат такива случаи, редовно се налагат такива забрани при замърсяване и там няма такива драми, по-скоро хората го приемат като нещо успокояващо, защото знаят, че здравните власти се грижат за тяхното здраве.

В България здравният инспектор се възмути днес, защо се вдига толкова шум по темата и това вреди на имиджа на България. Не е така, здравният инспектор трябва да се грижи за здравето, това е по-висша цел, отколкото имиджа на някого", каза Николов. 

Чисто ли е по морето и има ли други рискове за потребителите - вижте в репортажа: 

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес