Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В критично състояние е пострадалият при инцидента в ТЕЦ "Марица - Изток 1"

01 октомври 2019, 18:25 часа • 16395 прочитания

Критично е състоянието на 42-годишния мъж, който пострада при инцидент в ТЕЦ "ЕЙ И ЕС Гълъбово", съобщи за БТА доц.д-р Георги Арабаджиев, ръководител на Клиниката по анестезия и интензивно лечение в Университетската болница в Стара Загора. Пострадалият е в кома втори ден, има тежко белодробно увреждане, след като падна в 5 метрова шахта по време на почистване, припомня 24 часа.

Една от версиите е, че пострадалият е изгубил съзнание при досег с токсичен газ. Вторият работник е в стабилно състояние и в съзнание след черепно-мозъчна операция, която му е извършена тази нощ. 52-годишният се стабилизира.

Районна прокуратура - Гълъбово образува досъдебно производство по повод трудовата злополука в ТЕЦ "ЕЙ И ЕС", при която тежко пострадаха двама работници, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Образувано е производство по чл. 134 за причиняване на телесна повреда поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на опасност. Днес е извършен оглед на мястото на инцидента, разпитани са свидетели, предстои да бъдат назначени експертизи. Срокът за приключване на разследването е двумесечен.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес