Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Томислав Николич е новият президент на Сърбия

20 май 2012, 23:40 часа • 6674 прочитания

Томислав Николич печели втория тур на президентските избори в Сърбия, предаде радио Б92. Според първоначалните резултати Николич е спечелил изборите за държавен глава с 2% преднина, пред опонента си Борис Тадич.

Сръбската прогресивна партия обяви победа на втория тур на президентските избори в Сърбия, предаде сръбското електронно издание С медия. Според заместник-председателя на партията Александър Вучич кандидатът им Томислав Николич печели президентските избори с 1,5%. В партията на Николич, която спечели и парламентарните избори, вече са започнали да празнуват, посочва изданието.

„Няма да бъде член на нито една партия. Ще бъда президент на всички”, заявил Николич.

Досегашният сръбски президент Борис Тадич призна поражение на втория тур на сръбските президентски избори, предава АФП. Той поздрави съперника си Томислав Николич, който по-рано обяви, че печели изборите.

„Поздравявам го за победата, това беше честна и добре извоювана победа и му желая късмет”, добави Тадич, който е на власт от 2004 г.

Тадич същевременно призова Николич да запази настоящия курс на Белград към членство на Сърбия в ЕС.

Сърбия няма да се отклони от европейския си път, заяви Николич. По думите на Николич Сърбия ще защити и своите граждани в Косово.

„Искам да благодаря на гражданите, които гласуваха за мен и на тези, които гласуваха за моя опонент”, заяви Николич.

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес