Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тежка нощ: опашки на границата с Турция, проблемът вече е отстранен

29 септември 2019, 12:56 часа • 3845 прочитания
Реклама

Огромно задръстване е блокирало стотици българи на границата с Турция. На граничния пункт Дракьой при Малко Търново работата е била спряла. Проблемът бил с електрозахранването от турска страна - скъсан подземен кабел, който е трябвало да бъде сменен. Аравията вече е отстранена. В резултат се образували огромни опашки, чакането продължило цялата вечер, съобщава Нова тв.

В 21:30 часа на 28 септември системата за проверка на паспортите на пункт Даракьой е спряла да работи, и повече от 15 часа български граждани са били блокирани на границата. Никой не им дал информация какво се случва, съобщава BTV.

Аварията е била отстранена малко преди 12 часа на обяд на 2 септември и постепенно огромната опашка започва да се придвижва. Движението обаче ще остане силно натоварено и блокирано още няколко часа, предупреждават свидетели.

Ситуацията с трафика на третия изход от Турция към България - ГКПП „Капъкуле- Капитан Андреево“, към входа за България към момента е спокойна.

Генералното консулство на България в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти и при необходимост има готовност да реагира. От външно министерство препоръчват да се изполва при възможност друг маршрут за прибиране в България.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обадят на:

Телефон: 0090 284 214 06 17, дежурен телефон в извънработно време в работни дни: 0090 533 7396140, дежурен телефон в почивни и празнични дни: 0090 533 6298164.

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес