Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станишев: Демокрацията е в основата на европейските ценности

15 ноември 2012, 18:21 часа • 4283 прочитания

Европейският съюз не се свежда единствено до икономическо обединение. Той преди всичко е съюз на нации, които споделят общи ценности. В основата на тези ценности е демокрацията.

Това заяви президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев преди предстоящото му участие в конференцията "Демокрация и Свободи в Централна и Източна Европа", съобщиха от пресцентъра на БСП, цитирано от БГНЕС.

На 16 ноември Станишев ще бъде специален гост на форума в Будапеща, на който ще представи визията си за засилване на европейската демокрация. "Трябва винаги да следим дали най- високите стандарти се прилагат както в целия ЕС, така и от самия ЕС", коментира президентът на ПЕС преди събитието. На конференцията Станишев ще даде и пресконференция заедно с лидера на Унгарската социалистическа партия Атила Мещерхази, с председателя на Групата на Социалистите и Демократите в ЕП Ханес Свобода и с председателя на FEPS Масимо Д`алема. Организатори на форума са Фондацията за европейски прогресивни изследвания (FEPS) и фондациите "Михай Танчич" и "Йозеф Атила".

Редактор: Десислава Симова

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес