Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сметките за вода на "Факултета" стигнаха до МВР

16 декември 2013, 17:23 часа • 22053 прочитания

Скандалът със сметките за вода в столичния квартал „Факултета” вече официално стигна до МВР. От Софийска вода са изпратили официално писмо до полицията, с което съобщават, че преди седмица срещу техни служители, които са искали да спрат водата на нередовните платци, е имало нападение от страна на роми.

„По време на изпълнение на служебните си задължения при експлоатация и прекъсване на водопроводната мрежа има случаи, при които е застрашена сигурността и живота на служителите и техниката на „Софийска вода“ АД”, пише в писмото.

Какъв е случаят – според „Софийска вода” някои домакинства във „Факултета” не са плащали сметки за вода от години. Пред bTV жена заяви, че не е плащала сметка от 33 години. Ромите, които се облагодетелстват от безплатната вода, казват, че нямат вина, че водопроводът на „Софийска вода” е незаконен.

„Като клиентски ориентирана компания „Софийска вода“ не може да си позволи неравнопоставено отношение към своите клиенти. В тази връзка дружеството счита за недопустимо толерирането на кражби на вода и ще направи всичко възможно в рамките на закона тези практики да бъдат ограничени, за което са нужни усилията на всички заинтересовани институции”, пишат от дружеството. „Софийска вода” настоява органите на МВР да изпълнят задълженията си и да осигурят възможност на служителите на компанията да работят.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес