Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слави Трифонов цитира лекар и попита - лъжат ли Борисов и оперативния щаб за COVID-19?

14 май 2020, 17:23 часа • 26552 прочитания

Прочетох едно интервю на един български доктор. Но не какъв да е български доктор, а доктор Стоян Алексов. Този човек е председател на Българската асоциация по патология и като такъв участва в семинар на Европейската асоциация по патология.

Този уважаван специалист категорично заявява:

Хората умират С коронавирус, а не ОТ коронавирус!“ Това посочва в свой пост в социалната мрежа Слави Трифонов.

Припомняме, че по-рано през деня доктор Стоян Алексов говори именно пред нас.От Actualno.com потърсихме д-р Алексов поради две причини. Първата – негово интервю за портала "Право и здраве", чието лице е д-р Стойчо Кацаров. Втората – мнението на началника на Националния оперативен щаб (НОЩ) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, чиято специалност обаче е коремната хиргургия – че е манипулативно да се говори, че не се умира от коронавирус.

"Коронавирусната инфекция не води до смърт", заяви д-р Алексов разговора си с д-р Стойчо Кацаров, в който сподели опит от 16-тия Европейски конгрес по патология, проведен онлайн вчера (13 май). Можете да изслушате на пълен запис най-долу в материала това интервю. Но всъщност това твърдение само по себе си, без контекст, лесно може да бъде прието буквално в грешна посока.

В разговор с Actualno.com, д-р Алексов уточни тезата си – че заради негласен силен натиск на Световната здравна организация (СЗО) аутопсии на фатално завършили случаи с установен коронавирус се правят много трудно. Заради това, по негово мнение и, по негови думи, мнения на негови колеги от Европа, не може да се състави пълна картина на това колко смъртоносен всъщност е коронавирусът SARS-CoV-2 и дори дали изобщо е смъртоносен. Къде е проблемът, кой прави проблемът, зададе риторичен въпрос д-р Алексов с адресат СЗО!

Той уточни пред Actualno.com, че за натиска от СЗО е научил от колеги от Германската асоциация на патолозите, която получила разпоредба при смъртен случай с установена зараза от коронавирус да счита като основна причина за смъртта коронавирусна инфекция. Това не е медицинско, така липсва последното звено от информация за здравната картина – как става тази работа, смятат германските колеги на д-р Алексов. Което води до грешни решения, съгласи се лекарят пред Actualno.com. Припомняме, че за натиск какво официално да се води като основна причина за смърт при диагностицирани с коронавирус казаха и двама американски лекари, чиято пресконференция на тема "коронавирус" беше свалена многократно от YouTube - припомнете си ТУК!

Ето какво още пише Трифонов

Доктор Стоян Алексов цитира патолозите от Швейцария, Франция, Германия, Италия, Испания и твърди, че коронавирусът не е смъртоносен. И че няма човек, починал от коронавирус!

Председателят на българската асоциация по патология и патоанатомия, който сигурно разбира от тези неща, казва че, за да се твърди, че човек е починал от коронавирус, трябва да има установена възпалителна реакция, довела до смъртта, без да има други несъвместими с живота заболявания. Такива случаи няма. Казва го доктор Стоян Алексов.

Цитирам конкретните думи на доктор Стоян Алексов:

„Няма специфични патоморфологични белези на пораженията от коронавируса върху човешките тъкани. Няма никаква разлика на аутопсия между починал с коронавуирус и такъв починал от сезонна вирусна инфекция. Нямаме моноклонално антитяло, с което да маркираме и да различим картината от тази на други вирусни инфекции. За разлика от грипа, кoронавирусът не води до смърт.

Световната здравна организация сгреши, че обяви пандемия, защото такава няма. У нас са направени само три аутопсии, защото СЗО даде инструкция да НЕ СЕ ПРАВЯТ аутопсии на починалите.

В това няма логика. Когато имаме нова картина, причинена от нов вирус, логиката е да се правят аутопсии на всички, за да се събере максимална информация за новата болест. Това поведение на СЗО може да се определи като престъпно.

Кризата насочи целия ресурс на здравната система в посока коронавируса и от това страдат болните с всички други заболявания, особено тези с онкологични заболявания. Работата ни върху биопсични материали, цитонамазки и други е намаляла ДЕСЕТ пъти. Пациентите са уплашени и не търсят медицинска помощ, много случаи остават недиагностицирани.

Това означава, че ще създадат повече проблеми на здравната система, отколкото от самия коронавирус.“

Край на цитата.

Аз ли полудявам или доктор, който е специалист по това да установи от какво точно и конкретно е починал един човек, казва, че нито един човек, повтарям - нито един човек - не е починал от коронавирус.

И тогава идват няколко твърде важни въпроса:

Лъже ли премиерът Бойко Борисов, заедно с Националния оперативен щаб, че в България има починали от коронавирус хора? Как го разбрахте без аутопсии?

Не е ли това целенасочено създавана дезинформация с цел създаване на страх и паника в населението?

Удобни ли са за действащата власт тези страх и паника, за да може управлението на същата тази власт да продължава?

И не е ли всичко това чудесен повод да се нарушат основни човешки и граждански права, гарантирани от Конституцията на Република България?

Отговорите оставям на вас, уважаеми съграждани.

А аз, като един от вас, съм бесен. Много съм ядосан и мисля, че премиерът Бойко Борисов и Националният оперативен щаб са пряко отговорни за паниката и страха. И за лъжите. И за опашките пред трудовите борси.

Така че, премиерът Бойко Борисов и Националният оперативен щаб трябва да понесат своята отговорност. Бесен съм, но това ви го казвам най-спокойно. С гласа на разума", пише още Трифонов.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес