Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефът на ДАНС: Не мога да кажа дали има теч на информация

07 ноември 2013, 16:47 часа • 16251 прочитания

В ДАНС е получена информация за финансови преводи със съмнителен произход. Направили сме проверка на информацията дали е достоверна или не и сме уведомили прокуратурата. Това каза председателят на ДАНС Владимир Писанчев за проверката, свързана с Христо Бисеров, предаде БГНЕС.

Писанчев отказа да коментира дали е възможен теч на информация, след като Христо Бисеров подаде оставка в неделя, а ДАНС изпраща сигнала до главния прокурор едва вчера. "Не мога да ви кажа, ние просто имаме технологично време, за да си извършим проверката. В момента, в който сме приключили проверките, сме уведомили мигновено прокуратурата", каза той.

"А има ли въобще теч на информация? Дайте да видим има ли точно теч на информация и ако има – ще направим".

Писанчев посочи, че проверката освен срещу Христо Бисеров е и срещу неговия доведен син, но препрати към прокуратурата въпроса за това колко офиса на семейството се проверяват. Той отказа да даде конкретна информация като тази дали става въпрос за офшорни сметки, както и откъде е дошъл сигнал, и дали отдавна е наблюдавано семейството на Христо Бисеров. С "не коментирам", той отговори на въпросите за това дали източникът е от България или чужбина, както и дали е от чужда служба или за много преводи става въпрос.

Комисията за контрол на службите прие бюджетите им. За 2014 година бюджетът на ДАНС е увеличен с около 30 милиона до 112 247 000 лв. във връзка с промяната в закона и преминаването на ГДБОП към тях. "Всеки иска по-голям бюджет, но каквото за всички това и за нас, ще е трудна година, но ще справим", каза той за бюджета, а на по-късен етап ще се прецени дали са необходими и оптимизации.

 

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес