Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Седмична прогноза за времето за 21-27 август 2023 г.

20 август 2023, 18:52 часа • 6689 прочитания

След периода на температури с нормални стойности, идват лоши новини за онези, които не понасят жегите. Горещините се завръщат. Вижте каква е седмичната прогноза за времето за 21-27 август 2023 г.

Понеделник

В понеделник ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна над крайните западни планински райони и там има малка вероятност за краткотраен валеж. Ще духа до умерен, в югоизточните райони - временно силен североизточен вятър. Горещо време с максимални температури между 34° и 39°, малко по-ниски по Черноморието, в София 33°-34°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Още: Как микроводораслите помагат в борбата с климатичните промени

Няма спасение от жегата

През повечето дни от седмицата ще бъде горещо, над по-голямата част от страната - и предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи, във вторник - главно в планинските райони, в четвъртък - в Северна България и планините, през почивните дни - в западните райони. В Западна България ще е почти тихо, само в четвъртък временно ще духа слаб северозападен вятър. В източните райони вятърът ще е слаб до умерен, в началото от североизток, от четвъртък - от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 33° и 38°.

Германия увеличава значително средствата за борба с климатичните промени

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес