Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

СДС не иска да внася кандидатура за конституционен съдия

23 ноември 2012, 10:52 часа • 8898 прочитания

Депутатите от СДС са взели решение против внасянето на каквато и да е кандидатура за конституционен съдия. Това обяви представителят на Парламентарната група (ПГ) на Синята коалиция Ваньо Шарков, предаде Агенция "Фокус".

„Тук не говорим за имена. За нас този срам е на ГЕРБ, те направиха сглобката с другите партии и сега искат някой друг да им измие срама. СДС не е изтривалка на други партии”, подчерта Шарков.

„В понеделник ще има извънредно заседание на НС на СДС. Не сме известени за това какъв е дневният ред. В парламентарната група има двама членове на НИС, които вчера не са били на заседанието, което е взело решение за свикване на НС на партията. Носят се слухове, че някои ще бъдат изключвани от СДС, всички или части от парламентарната група. В това ръководство на СДС, за мое съжаление, има бъзльовци, които дори едно изключване не могат да направят като хората. Заради трохи от трапезата на ГЕРБ, в момента са си заврели главите под масата”, заяви Шарков.

„Емил Кабаиванов никой не може да направи герои, той себе си не може да направи герой. Навремето създадохме СДС, заради свободата. И в момента доста хора не знаят, че го има Кабаиванов”, заяви депутатът.

На въпрос защо не участва в заседанията на НИС на СДС Шарков отговори: „Още на първото заседание съм им казал защо. Минаха граници, които не бяха минавани дори от политическите ни опоненти в рамките на тези 23 години. Можеха да говорят всичко за мен в личен план, всякакви клюки, но да кажат, че майка ми и баща ми са активни борци, при положение, че са родени след 1941 година и че баща ми, който е ветеринарен лекар, е бил партиен секретар на телефонен завод, минава всякакви граници. Аз няма какво да работя с тези хора”.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес