Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САЩ ще бойкотират речта на Ахмадинеджад пред ООН

26 септември 2012, 19:07 часа • 5537 прочитания

САЩ разкритикуваха "отблъскващите клевети" срещу Израел на иранския президент Махмуд Ахмадинеджад и заявиха, че ще бойкотират речта му пред Общото събрание на ООН, предаде БГНЕС.

Ахмадинеджад, чиято страна е изправена пред нарастващ натиск заради ядрената си програма, е един от най-високопоставените оратори на срещата на върха на ООН днес. Той произнесе няколко речи, в които отправя атаки срещу Израел и Запада, докато беше в Ню Йорк.

"В последните няколко дни г-н Ахмадинеджад отново използва пътуването си до ООН не за да изразява легитимните стремежи на иранския народ, а да бълва параноидни теории и отблъскващи клевети срещу Израел", заяви Ерин Пелтън, говорителка на американската мисия в ООН.

"Особено неприятно е, че г-н Ахмадинеджад ще има платформата на Общото събрание на ООН на празника Йом Кипур, поради което САЩ решиха да не присъстват", допълни говорителката. САЩ, Израел и други западни страни редовно напускаха протестно залата при предишни речи на Ахмадинеджад в ООН. Това ще бъде последната поява на иранския президент пред Общото събрание, тъй като той трябва да напусне поста си догодина в края на втория си президентски мандат.

Редактор: Яна Баярова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес