Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русенец с извадено рамо хвана кръста за четвърти път

06 януари 2014, 14:56 часа • 16773 прочитания

25-годишният русенец Томислав Рачев извади за четвърти път Богоявленския кръст от Дунав, предаде БГНЕС от града.

Младият мъж се конкурира с още 14 души, от които най-малкият бе 14-годишният ученик от ПГ по икономика Алберто Терзич. Томислав обаче доплува най-бързо до дървения кръст, въпреки че беше с извадено рамо.

Късметлията пожела за себе си и всички русенци да бъдат живи и здрави. Той сподели, че сутринта е целунал иконата на Богородица, пред която се е помолил да успее в днешното си начинание, и е много щастлив. От 2007 г. скача всяка година за кръста и го е вадил три пъти, а сега го прави за четвърти път.

Русенецът е вярващ и целият му гръб е в татуировки на религиозна тематика – с образа на Исус Христос, 10-те Божи заповеди, църкви и манастири. Самият Томислав работи като управител в мебелна фирма, има и масажно студио.

Празничният Богоявленски водосвет в Русе събра на брега на Дунав стотици хора. Службата бе водена от архимандрит Виктор Мутафов, който благослови представителните части от Русенския гарнизон и бойните знамена. Слово за празника произнесе областният управител Венцислав Калчев, след което архимандрит Виктор хвърли в реката Богоявленския дървен кръст. 

 

Ивайла Димитрова
Ивайла Димитрова Отговорен редактор
Новините днес