Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ромни бърка сикхи с шейхове

09 август 2012, 10:17 часа • 4670 прочитания
Реклама

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Мит Ромни се изложи, обърквайки сикхите с шейхове, предаде БГНЕС.

Гафът си Ромни сътвори по време на предизборна реч в гр. ДеМойн, Айова. Поднасяйки съболезнованията си на близките на убитите сикхи в храм в щата Уисконсин, Ромни каза: "Призовавам за едноминутно мълчание в памет на шейховете, загинали в Оук Грийк, Уисконсин". По-нататък в речта си Ромни повтори гафа си, заявявайки: "Шейховете - това са един от най-миролюбивите хора в света и е наистина жалко, че точно те бяха убити". Същата вечер прессекратарят на президентския кандидат - Рик Горк, се опита да замаже гафа с обяснението, че Ромни бил много изморен.

Републиканският кандидат-президент не за пръв път се държи неадекватно. Наскоро Ромни, по време на своя визита в Лондон, в свое интервю разкритикува подготовката за Олимпиадата. Думите му предизвикаха истински шок във Великобритания.

Дали заради гафовете му или заради друго, през последната седмица рейтингът на Ромни рязко падна, като настоящият президент на САЩ Барак Обама е изявен фаворит преди изборите наесен.

Редактор: Ая Косарова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес