Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Родилка в кома е починала в Кърджали, бебето ѝ е в тежко състояние в Стара Загора

19 юли 2024, 21:30 часа • 1997 прочитания

Родилка в кома е била транспортирана от МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев” в Момчилград към МБАЛ „Д-р Ат. Дафовски“ в Кърджали. Това съобщават от кърджалийската болница на своя сайт.

Жената е била след извършено спешно родоразрешение и в крайно тежко общо състояние, затова е трябвало да бъде интубирана. Тя директно е била въведена в Отделението по анестезиология и интензивно лечение, където при постъпването се констатира липса на сърдечна дейност. Въпреки предприетите реанимационни действия, родилката е починала, съобщават още от кърджалийската болница.

Още: Бебе е с тежки изгаряния след заливане с вряща вода

Новороденото е постъпило в Отделението по неонатология на лечебното заведение в тежко увредено състояние, което е наложило превеждане в Клиника по неонатология от трето ниво на компетентност -  в УМБАЛ „Проф. Д-р Ст. Киркович” в Стара Загора. Ръководството на лечебното заведение е информирало Министерство на здравеопазването, ИА „Медицински надзор“ и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Кърджали. От МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ изказват съболезнования на семейството и близките за тежката загуба.

Още: Дете падна от третия етаж на жилищна сграда във Враца

БТА припомня, че през март в кърджалийската болница отново е била откарана родилка в тежко състояние, която  в последствие е починала. Тогава жената е била приета в септичен шок, със затруднено дишане, ускорена сърдечна дейност и висока температура. Екипът, извършил спешното секцио, е установил, че плодът е мъртъв.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес