Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пуснаха прокурорския син на свобода срещу 3000 лева

20 февруари 2024, 17:27 часа • 6041 прочитания

Софийският районен съд промени мярката за неотклонение на Васил Михайлов, син на прокурора от Перник - Бисер Михайлов, наложена му по обвинение за отправяне на заплаха с убийство, от постоянен арест на "парична гаранция" в размер от 3000 лв. Срокът за изпълнение на мярката е 10 дни.

По време на заседанието двамата адвокати на Михайлов поискаха отвод на наблюдаващия прокурор, но съдът не уважи тяхното искане.

Той е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство. Още: Прокурорският син от Перник агресивен и зад решетките

Прокурорският син вече е осъден условно на 20 месеца затвор по обвинение за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда. До присъдата се стигна, след като Михайлов бе обвинен за това, че на 12 май 2022 г. около 01:00 часа в близост до детска площадка в Перник се е заканил с убийство на В. В. и го удрял с твърд предмет и с юмрук в главата.

Вследствие на това му причинил лека телесна повреда. Според квалификацията на обвинението то е извършено по хулигански подбуди, на публично място, без пострадалият да е предизвикал Михайлов.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес