Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Превърнали сме се в Латинска Америка с отглеждането на канабис

23 август 2013, 16:07 часа • 6240 прочитания

Сигнал за производство и обработка на марихуана в оранжерии в землището на село Мало Конаре е подаден от добросъвестен гражданин в Областната дирекция на МВР – Пазарджик, каза на специален брифинг по повод разкриването на фабрика за производство на марихуана в Пазарджишко, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, съобщи агенция "Фокус".

Докладвано е на Прокуратурата и под тяхно ръководство са проведени процесуално-следствени действия и е установено това незаконно предприятие. Става въпрос за 5 декара, засети с канабис, видеонаблюдение, вентилационна система, поливна система, допълнително помещение за сушене на листната маса и манипулация.

В района на Петрич сме работили с хеликоптер, но става ясно, че хеликоптерите са неефективни при отглеждането на марихуана в оранжерии, затова ще бъдат извършени и физически проверки. Превърнали сме се в Латинска Америка, каза още Лазаров.

Има планирани мероприятия по противодействие на криминалните предприятия и контрабандата под ръководството на Върховната касационна прокуратура и тази акция е част от тях, коментира главният секретар на МВР.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес