Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Повечето американци вярват в победата на Обама

01 ноември 2012, 20:14 часа
Реклама

Мнозинството американци са убедени, че Барак Обама ще бъде преизбран на предстоящите на 6 ноември президентски избори. Това сочат данните от социологическо проучване на института Галъп, предаде БГНЕС.

Около 54% от анкетираните са заявили, че Обама трябва да спечели изборите, докато 34% са съобщили, че вярват в победата на неговия съперник републиканеца Мит Ромни. Около 11% от запитаните нямат мнение по въпроса.

Тези нови данни противоречат на резултатите от предишно проучване на Галъп, според което 51% от вероятните избиратели /т.е. тези, които ще отидат да гласуват/ вярват в победата на претендента Ромни. Докато само 46% са убедени в преизбирането на Обама.

През последните дни популярността на действащия президент расте и демократите са уверени в неговия успех.

Около 86% от избиратели-демократи са заявили, че вярват в победата на Обама, докато едва 71% от републиканските избиратели са сигурни в успеха на бившия губернатор на Масачузетс.

Галъп отбелязва, че подобни анкети са предсказвали победителя при предишните четири гласувания.

Проучването е проведено малко преди ураганът Санди да връхлети САЩ. Американските медии отбелязват, че рейтингът на Обама значително е нараснал, след като прекъсна кампанията си и лично се зае с координацията на възстановителните работи.

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес