Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Плакати в София питат депутатите "Какво криете?" (Снимки)

28 септември 2016, 09:47 часа • 1170 прочитания

Плакати с надпис "Какво криете?" заляха центъра на София тази нощ.

Инициативата е на "Протестна мрежа", а идеята е депутатите да ги видят преди да гласуват днес на второто четене законопроекта за предоставяне на помощ на НЕК за изплащане на дълга за АЕЦ"Белене".

Плакати са поставени на всички подстъпи към парламента. Под големият въпрос "Какво криете" стои пояснението: "Днес, 28.09.2016 г, на второ четене, парламентът ще гласува българските граждани да платят 1 200 000 000 (1 милиард и 200 милиона) на Русия по дело, в което България е осъдена. Как така се гласува заем за погасяване на задължение, когато народните представители не са запознати с конкретните текстове на арбитражното решение? ОБЩЕСТВОТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕ!

В съобщение до медиите от "Протестна мрежа" подчертават, че без да се знае цялата истина за "черната дупка" АЕЦ "Белене" и как се е стигнало дотук, депутатите не могат да се разпореждат с публични пари. "Кой какво е подписвал, каква отговорност е понесъл и какво още следва – са ключови въпроси. Затова питаме: Какво криете?", се казва още в съобщението.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес