Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Писател: Тревожа се, че територията ни е обединена, но духът ни е разединен

06 септември 2024, 08:23 часа • 1606 прочитания

"По това време, по което се е случвало Съединението, нашата държава е била разединена, обаче духът е бил единен. Сега ме тревожи, че е обратното. Изглежда ми, че нашата територия е обединена - обаче духът е разединен. Това коментира в сутрешния блок на БНТ писателят Иван Ланджев в Деня на Съединението. 

Според него ни липсва съгласие за някаква базова нормалност. "Ние спешно трябва да намерим поне три неща, които може да сме съгласни и единодушни", заяви писателят.

Имаме духовна недостатъчност

От своя страна писателят Теодора Димова смята, че имаме духовна недостатъчност, а не криза на лидери. Тя отчете, че разговорът и слушаемостта също ни липсват.

"Тази липса на комуникация между нас става все по-оглушителна и все по-страшна. Нямаме това изкуство на изслушването, на диалога, да търсим и намираме път заедно и това е много страшно. Не можем да си дадем сметка защо е така", добави тя.

Според Димова обаче все още имаме потенциал и можем да се справим. ОЩЕ: Знамето, което пази клетвите на Съединението: Къде можем да видим българската реликва? (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес