Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Печатна грешка" ще ви изненада и разсмее

26 април 2012, 11:18 часа
Реклама

Людмила Филипова ни изненадва с нова книга - "Печатна грешка". Романът е един от първите, върху който авторката работи в продължение на 6 години. Той е по-различен от всичките й предишни книги, от всичко което читателят очаква от нея. Този път Людмила ни провокира със сатира, въпреки че светът почти не познава примери на жени писатели, извявали се в този жанр.

"Печатна грешка" е книгата, която не сте очаквали от Людмила Филипова, но е факт. Тя ще ви изненада, провокира и разсмее.

"Печатната грешка" превръща сериозното в смешно, реалността в измислица и Космоса в място за невероятни срещи. Палитра от думи и образи, които ще ви изстрелят на безумно забавно приключение до края на Вселената, Отвъдното и обратно в търсене на технология за вечен живот - и то с помощта само на една печатна грешка.

"Векове хората се питат две неща: Има ли живот след смъртта и сатира от жени! Надявам се Печатна грешка да отговори и на двата въпроса. Допускам, че много читатели ще открият в романа себе си, действителността и проблемите си, дори и на края на Вселената. Постарала съм се обаче да ги покажа в друга светлина – смешната, ироничната, забавната.

На този свят няма ни лошо, ни добро, всичко е въпрос на гледна точка. Затова трябва да се научим да се усмихваме и на най-лошото. Тогава животът ще е далеч по-лек, забавен, стресът – по-малко, а хората – по-щастливи. Както една чувствителна тоалетна в романа разкрива – щастието на човека е единственият път срещу унищожението на света. Иска ми се чрез смях да накарам хората и да се замислят затова как живеем и че никой не може безнаказано да се мисли за господар на природата, на по-слабите от него, на миналото и бъдещето, планетата, а вече и Космоса. Взехме се прекалено насериозно, изживяваме се като звезди, за които няма невъзможни неща, но подобно поведение, никога не остава без възмездие."

Людмила Филипова

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес