Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Палестински ракети обстрелват Тел Авив

17 ноември 2012, 17:07 часа • 6863 прочитания

Сирените за въздушна атака бяха включени в Тел Авив, предаде АФП. Телевизионни кадри показват как местните жители бягат към укритията, а противоракетната система „Железен купол” стреля срещу палестинска ракета.

Вчера при обстрел срещу Тел Авив ракета се взриви в морето край града.

Палестински екстремисти от сряда насам изстреляха около 650 ракети към територията на Израел, съобщиха израелски военни източници, цитирани от вестник „Джерусалем пост”.

От тях само 26 се взривиха на територията на населени пунктове. Освен това тактическата система на израелската противоракетната отбрана „Железен купол” свали 213 ракети, с което поддържа нивото на прехващане на 90%, отбелязват военните.

Масираните бомбардировки на израелската армия в Ивицата Газа се възобновиха в събота сутринта на фона на подготовката за евентуална сухопътна операция в анклава. В петък израелските войски нанесоха по Ивицата над 200 удара, при които загинаха 11 палестинци, както екстремисти, така и цивилни жители. Общият брой на загиналите палестинци в хода на изострилия се през тази седмица конфликт е 39 души.

По-рано бе съобщено, че израелските ВВС са бомбардирали щабквартирата на ислямисткото правителство на „Хамас” в Ивицата Газа. Освен това израелската армия отбеляза, че през нощта са нанесени удари по 120 цели – позиции на екстремисти, изстрелващи ракети, и по контрабандистки тунели по границата с Египет.

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес