Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Палестинци към Хамас: Бомбардирайте Тел Авив

16 ноември 2012, 17:07 часа • 7119 прочитания

Хиляди разгневени палестинци се събраха в Западния бряг, за да призоват Хамас да "бомбардира Тел Авив", след като Израел започна безпощадна въздушна кампания над Ивицата Газа, предаде БГНЕС.

Над 1000 протестиращи се събраха в централен Рамала, където скандираха лозунги в подкрепа на Хамас и развяваха зеления флаг на ислямисткото движение, предадоха кореспонденти на АФП.

"Хамас, бомбардирай Тел Авив", скандираха палестинците, ден след като ракета от Газа падна в морето край най-големия град в страната.

Множеството също развяваше огромни снимки на убития в сряда бивш топ ръководител на Хамас Ахмед Джабари.

Израелската армия завърши подготовката за евентуална сухопътна операция в Ивицата Газа, съобщи пресслужбата на въоръжените сили.

В същото време стана ясно, че подготовката за израелска пехотна акция в Газа е завършила.

"Бригада десантчици и пехотната бригада "Гивати" приключиха последните приготовления за потенциална сухопътна операция. Във войските е обявен режим на готовност за нахлуване (в Газа), ако бъде необходимо и бъде взето такова решение", гласи съобщението на сайта на армейската пресслужба.

От друга страна, египетската агенция МЕНА извести, че в гр. Газа е бил разстрелян агент на израелските специални служби, с чието съдействие израелците са ликвидирали над 10 лидери на радикалното палестинско движение Хамас. Според очевидци шпионинът бил разстрелян днес на една от главните улици на Газа, в самия център на града. По информация на палестинските служби за сигурност разкритият агент А.Й. е сътрудничил с израелското разузнаване при провеждането на тайни операции, в резултат на които са били убити 15 ръководители на Хамас. "Такава участ очаква всички предатели, които сътрудничат или оказват съдействие на израелския агресор", заяви министерството на вътрешните работи в Газа.

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес