Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От "Да спасим Крайморска Добруджа" доволни, че прокуратурата поема случая

07 август 2017, 20:40 часа
Реклама

Във връзка с информацията за образувана преписка на Върховна административна прокуратура за пълна проверка на картирането и документацията по Защитена зона "Комплекс Калиакра" изразяваме благодарност към главния прокурор Сотир Цацаров, който чу справедливите искания на добруджанци.

Това заявяват от инициативния комитет на Гражданска инициатива "Да спасим Крайморска Добруджа" в становище, изпратено до медиите.

„Крайно време беше този казус, в който са заложници много местни земеделци, производители, хотелиери, овощари и рибари, да бъде разплетен и ще сме благодарни ако и държавните институции, в лицето на министър Нено Димов и с подкрепата на премиера Бойко Борисов, се намери справедливост за добруджанци. А и за всички български граждани, пострадали от тези "еко" манипулации.

Българските институции явно разбираха, че вместо да угодят на интересите на няколко зелени активисти, които злепоставят българската държава в Брюксел, могат да подкрепят българския народ и неговите интереси за развитие на модерна България! "Пъпната връв" между държавните институции, научните институти и псевдо-зелените НПО трябва бъде прекъсната, зоват от инициативния комитет.

Те призовават всички потърпевши български граждани, жертва на зелени НПО, спъващи тяхното икономическо и социално развитие през годините, да се присъединят към техния.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес