Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От АПИ се надяват догодина Северната тангента да бъде завършена

02 декември 2015, 11:10 часа • 6646 прочитания

Надявам се догодина Северната тангента да бъде завършена, тъй като усилено се работи по северната част на западната дъга. Това каза пред журналисти председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров във връзка със Северната тангента, предаде „Фокус“.

„В източната част е реално завършена. Ще има свързаност на северните квартали с бул. „Ботевградско шосе” и от там с автомагистрала „Хемус“ и „Тракия“. Участъкът, който ще бъде завършен и пуснат в експлоатация, ще бъде от бул. „Лазар Михайлов“ до бул. „Ботевградско шосе”. Подходите, които са заложени в проекта, сме ги изпълнили и те ще бъдат направени. Продължава инвестиционния план на Общината“, каза той.

На въпрос на журналист колко е натоварен първият участък от западната част на Околовръстния път и защо в асфалтовата настилка на локалните платна, отвеждащи към ж.к.„Люлин“ и Калотина, има малки пропадания, Лазар Лазаров отговори: „Стара ви е информацията. Докато се строеше, тъй като няма как да бъде ограничен трафикът, който е огромен, тази част на Околовръстния път е много натоварена. По време на строителството, тъй като нямаше изцяло затваряне на това шосе, трябваше движението да бъде пренасочвано в определени платна“, обясни Лазар Лазаров.

По думите му първо са били направени локалните платна. „В срока на експлоатация, тъй като те бяха и разширявани, защото локалните платна по проекта не могат да поемат изцяло движението изцяло в двете посоки, бяха уширявани и се получиха пропадания. В момента, в който се върна и беше пуснато директното трасе, веднага бяха насочени всички усилия на фирмата да бъде отстранена тази неравност. При самото приемане на обекта имаше няколко дъждоприемни шахти, които бяха на различно ниво от асфалтовата настилка. На фирмата изпълнител ѝ е възложено да си оправят нивото на шахтите и това мисля, че в голяма част е изпълнено“, добави Лазар Лазаров.

Той посочи, че по Северната тангента има спорове по имоти. „За голяма част от тях имаме подписани декларации от собствениците, че може да бъдат използвани. Догодина северната тангента ще бъде завършена. Надявам се да бъде завършена, тъй като усилено се работи по северната част на западната дъга, която свързва тангентата с възела на Сливница", каза Лазар Лазаров.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес