Още един българин изкачи осемхилядника Манаслу

3530
Още един българин изкачи осемхилядника Манаслу

Втори български алпинист в рамките на два дни покори връх Манаслу в Хималите. Атанас Скатов стана първият веган в света, който стъпи на високия 8163 м връх. Постижението му е регистрирано в 3,51 ч. българско време, съобщава БТВ.

„Добре съм. Всичко е наред! Прекрасен ден ви желая и благодаря за подкрепата“, бяха първите думи на алпиниста, който съобщи за постижението си по сателитен телефон.

За първи път: Българин изкачи хималайския осемхилядник Манаслу

Боян Петров стана първият български алпинист, изкачил хималайския осемхилядник Манаслу – 8156 м. Това той направи рано тази сутри...

Катерачът е тръгнал към Манаслу в 23,41 ч. българско време при температура от минус 25 градуса. В момента се намира в Лагер 4 по обратния път към базовия лагер. Днес се очаква времето в планината да започне рязко да се влошава.

Мисията на Скатов целеше да докаже, че консумацията на месо и животински продукти може да се намали, без това да има неблагоприятно въздействие върху физическите и психическите качества на хората.

Атанас Скатов се занимава активно с алпинизъм от началото на 2013 г. За по-малко от три години той покори най-високите върхове на Африка, Южна Америка, Австралия и Океания, Антарктида. На 24 май 2014 г. алпинистът от Сливен стана тринайстия българин, изкачил най-високия връх в света - Еверест (8848 м).

Припомняме, че вчера и алпинистът Боян Петров покори връх Манаслу.

Откриха телата на алпинисти, загинали преди повече от 20 години

Върху заснежните склонове на еквадорския вулкан Чимборасо са открити телата на трима алпинисти. Предполага се, че телата са на, на изч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество