Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обама води пред Ромни за изборите наесен

17 април 2012, 10:20 часа
Реклама

Президентът на САЩ Барак Обама изпреварва в допитване Мит Ромни - негов главен конкурент за президентския пост в изборите, които ще се проведат на 6 ноември т.г., предаде БГНЕС.

Ромни е бивш губернатор на щата Масачузетс и фаворит за кандидат-президентската номинация на Републиканската партия. Резултатите от проучването, направено по поръчка на CNN, показват, че ако изборите бяха сега, Обама би спечелил 52%, а Ромни - 43% от гласовете. В сравнение с подобно допитване, проведено през март, резултатът на Обама е спаднал с 2%, докато този на Ромни е без промяна.

Половината от анкетираните считат, че Обама ще остане верен на своите възгледи, докато по отношение на Ромни убедени в това са били едва 29%. Почти половината от анкетираните - 47%, са изразили увереност, че Ромни е готов да смени своите възгледи в зависимост от политическата ситуация, докато Обама би сторил същото според 39%. Като цяло в победата на Обама в президентските избори са изразили увереност 61%, а в победата на Ромни 35% от анкетираните.

Допитването е било проведено в периода 13-15 април, като в него са взели участи 1015 американци, имащи право на глас.

 

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес