Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова опасност от задимяване и катастрофи по главен път

04 април 2014, 11:06 часа
Реклама

Собственик на черешова градина край Сливен си е подготвил бали сено за палене против слани.

В черешовия масив още има следи от изгорелите бали преди дни, когато температурите бяха ниски имаше опасност от слани, информира БГНЕС.

Градината се намира в непосредствена близост до подбалканския път София-Бургас. Тази практика на земеделските стопани не е от скоро. Те поставят мокра слама между редовете на плодните дръвчета и ги палят при по-ниски температури. По този начин предпазват дръвчетата от осланяване и загуба на цвят. Това колкото е полезно за стопаните и дръвчетата, толкова е опасно за водачите на автомобили, преминаващи през гъстия дим.

Само преди дни на АМ "Тракия" загинаха двама души, 11 бяха ранени. Някои от потърпевшите разказаха, че в района на катастрофата е било силно задимено и миришело на изгоряло сено. В същият ден се оплакаха и шофьори преминаващи до с. Дунавци, където също има голям черешов масив. Там дори е имало полицейски патрул, който е спирал автомобилите и ги е карал да пускат аварийните светлини и да карат изключително бавно и внимателно. Преминалите от там също твърдяха, че не е мъгла, а е дим.

От пожарната в Казанлък заявиха, че няма подаван сигнал на тел. 112 за пожар.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес