Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нито един американец не стигна осминафинал на US Open

02 септември 2013, 10:49 часа • 5152 прочитания

Американският мъжки тенис стигна до "нови висоти на провала", след като за първи път в историята на Откритото първенство на САЩ нито един американец не успя да преодолее трети кръг на надпреварата.

Последната надежда на домакините беше Тим Смичек, който се изправи срещу испанеца Марсел Гранойерс. Както и в предишния кръг обаче, когато испанският тенисист срещна друг американец – Раджийв Рам, и този път Гранойерс спечели в пет сета – 6:4, 4:6, 0:6, 6:3, 7:5.

Иначе големите фаворити при мъжете Новак Джокович и Анди Мъри продължават напред без особени проблеми. Във вечерната сесия световният номер едно прегази Жоао Соуса от Португалия, който в първи кръг победи нашия Григор Димитров в пет сета. Джокович спечели с 6:0, 6:2, 6:2. Анди Мъри пък се справи с Флориан Майер със 7:6 (2), 6:2, 6:2. Само в първия сет Мъри срещна трудности, като не можа да пробие сервиса на германеца, който ползваше много сечени удари и къси топки, но след спечелената първа част шотландецът се нагоди и лесно взе следващите два сета, макар в определени моменти да се отпускаше и да даваше шансове на Майер.

Може би най-интересният мач на осминафиналите при мъжете обаче ще е между Томаш Бердих и Станислас Вавринка. Бердих, който е номер 5 в света, с лекота прегази французина Жулиен Бенето – 6:0, 6:3, 6:2, докато Вавринка премина с доста трудности през Маркос Багдатис – 6:3, 6:2, 6:7 (1), 7:6 (7). На втората ракета на Швейцария ѝ бяха нужни цели четири мачбола, за да спечели, като в тайбрека на четвъртия сет Багдатис определено изпусна психологическия момент и шанса да вкара нещата в пети сет.

Друг интересен сблъсък при мъжете ще е този между ветераните Лейтън Хюит и Михаил Южни. Южни спечели с 3:1 сета срещу Томи Хаас, а Хюит също победи с 3:1 сета Евгени Донской.

Жени

Най-голямата изненада тук беше отпадането на номер 3 в схемата Агниешка Радванска, която загуби от вдъхновената рускиня Екатерина Макарова в два сета – 4:6, 4:6. Напред продължават Серина Уилямс, която си отмъсти на Слоун Стивънс за загубата в Мелбърн, побеждавайки с 6:4, 6:1, както и впечатляващата в този турнир На Ли. Китайката завъртя геврек на Йелена Янкович – 6:3, 6:0 и ще играе с Макарова на четвъртфинал.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес