Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Николич: Европейският път на Сърбия е бъдещето

12 юни 2012, 09:59 часа • 3643 прочитания

Европейският път на Сърбия е единственият път за бъдещето и икономическото развитие на страната. Това заяви новият сръбски президент Томислав Николич при официалното встъпване в длъжност в Белград, предаде БГНЕС.

Николич каза, че по този път той ще си сътрудничи с всички по света, защото е от интерес на държавата, а в региона ще води политика на мир, стабилност и сътрудничество.

"В света ще създавам приятелства, защото Сърбия няма право да има врагове. Европейският път на Сърбия е бъдещето, пътят на икономическия просперитет и аз ще направя всичко Сърбия да продължи в тази посока", подчерта Николич.

По отношение на политиката в региона той заяви, че "няма да позволи различните позиции по отделни събития от миналото да застрашат общото бъдеще". Той смята, че всички различни проблеми трябва да се решават с мирни демократични средства и преди всичко с диалог.

Николич заяви, че ще се опита да обедини всички политически сили в страната да имат обща политика спрямо Косово. Той обеща, че ще работи с бъдещото правителство, но всеки един кабинет ще бъде наблюдаван и критикуван.

"Аз ще искам от тях, а и аз самият ще участвам в жестоката борба срещу престъпността и корупцията. Няма да се спра, докато не се разбере цялата истина, не се открият виновниците за бандитската приватизация, която е извършена в Сърбия. Това нещо го обещах и няма да се откажа", добави сръбският президент.

На церемонията присъства и европейският комисаря по разширяването Щефан Фюле.

Редактор: Яна Баярова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес