Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не можахме да се зарадваме. Очернихме и Данчо Йовчев!

20 януари 2012, 07:22 часа • 19365 прочитания

Не можахме да се зарадваме на уникалния успех на Йордан Йовчев и рекордното му класиране на шеста Олимпиада. 39 годишният гимнастик бе набъркан в скандал с данъци само броени дни след като спортните му постижения бяха определени като подвиг от медии и специалисти в цял свят.

У нас обаче се намериха инакомислещи. Варненската община реши публично да въвлече името на Данчо в черната си хроника за длъжници.

За да докажем за пореден път, че не уважаваме успелите у нас, чиновници и кмет сметнаха за ненужно да разрешат проблема си лично със спортиста и разтръбиха информацията из медиите.

Така най-успешният български гимнастик бе обявен публично за длъжник на Община Варна от градоначалника на район "Младост" в града Христо Христов.

Причината за скандала...

Данчо не е платил наем за апартамент в морската столица.

Жилището му е дадено през 2003 г. за заслугите към спорта. Тогава Йовчев се състезава за варненския клуб "Черноморски юнак".

В същото време, припомняме, че гимнастикът е и почетен гражданин на морската столица. Всички успехи обаче явно нямат значение и той бе нарочен за некоректен длъжник заради сумата от... 689 лева (!?), които е повече от ясно, че не е спестил и укрил умишлено.

Тази сума представлява задължението на Йовчев от септември 2010 г. до днес. Поне според документите, изнесени от Христо Христов.  

В крайна сметка след разразилия се скандал, стана ясна и причината за 15-те минути слава на кмета. След като обяви Данчо за некоректен платец, Христо Христов излезе пред медиите и заяви, че Йовчев трябва да бъде изваден от черния списък с длъжници към Община Варна и лично той щял да внесе предложение на следващата сесия на общинския съвет наемът, който гимнастикът плаща, да отпадне.

И така, докато целият свят гърми, че Данчо е велик... у нас той е длъжник. Само заради желанието на някой да се види в новините!

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес