Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 8 юни, 2024 година

08 юни 2024, 19:57 часа
Реклама

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 08 юни 2024 г.

ДЕН ЗА РАЗМИСЪЛ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ 2 В 1 В НЕДЕЛЯ

Днешната събота е ден за размисъл преди утрешните избори за национален и за европейски парламент.

ЦЕНИТЕ ПО МОРЕТО: ПЛАЩАМЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЦАЦА И БИРА СПРЯМО МИНАЛАТА ГОДИНА

С откриването на летния сезон крайбрежните заведения вече са пълни с клиенти и тази година, както, се очаква най-предпочитана да бъде класическата комбинация – цаца и бира и цаца. Ресторантите по Северното Черноморие и този сезон ще се опитат да задържат цените в разумни граници, въпреки това обаче, се очаква леко покачване на цените спрямо миналата година.

БТР ОТ САЩ СРЕЩУ БТР ОТ РУСИЯ: УНИКАЛНИ КАДРИ НА БЛИЗЪК БОЙ И НОВ СЦЕНАРИЙ ОТ ПУТИН ЗА УКРАЙНА (ВИДЕО)

В светлината на липсата на големи пробиви на фронта и все още без никакъв видим сериозен хоризонт кога може да се очаква край и победа на една от двете страни, войната в Украйна се ожесточава все повече предвид липсата на перспектива за справедлив мир, а не просто за примирие, което да позволи на режима на Путин да направи на спокойствие преоценка, да натрупа нови ресурси (военна техника и войници) и след известно време отново да се втурне на война под пореден измислен предлог, като този път вече подготовката да е по-сериозна от "Киев за 3 дни" и да постигне голяма победа.

ОЧАКВА ЛИ СЕ ЗАБАВЯНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ЗАРАДИ ИЗБОРИТЕ 2 В 1? ОТГОВАРЯ ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЦИК

Обявяването на изборните резултати няма да се забави. В това увери председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова. Миналата седмица служебният премиер Димитър Главчев изрази съмнения, че заради съчетаването на двата вида избори – за европейски и национален парламент и комбинираното гласуване с хартиени бюлетини и на машини и при положение, че трябва да се отчетат и преференциите, обработката на резултатите от вота може да се забави

ДРУГ ПЛАН: БЕЗ 100 МЛРД. ЕВРО ЗА УКРАЙНА ОТ НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се отказва от плановете за създаване на 5-годишен фонд за военна помощ за Украйна, след като се сблъска с опозицията от членовете на Алианса, предава Bloomberg.

УКРАИНСКИ ДРОНОВЕ УДАРИХА РУСКО ВОЕННО ЛЕТИЩЕ ЧАК В СЕВЕРНА ОСЕТИЯ: ОПЕРАЦИЯ НА ГУР (ВИДЕА)

На 8 юни украински дронове за първи път достигнаха и до Северна Осетия и по-конкретно до руското военно летище при град Моздок, където са базирани самолети, извършващи ракетни атаки срещу Украйна, включително бомбардировачи с голям обсег Ту-22М3, които изстрелват крилати ракети Х-22, както и изтребители МиГ-31К, които са носители на ракети "Кинжал".

УКРАИНСКА ОПЕРАЦИЯ МОЖЕШЕ ДА ПРЕДИЗВИКА ЯДРЕНА ВОЙНА: ЗАПЛАХАТА Е РЕАЛНА, СМЯТА ЕКСПЕРТ ОТ САЩ

На 22 май, 2024 година светът беше на ръба на ескалация с ядрен привкус поради атака с украински дронове срещу два руски стратегически радара за ранно предупреждение в Армавир, пише Responsible Statecraft.

ВРЕМЕТО НА ПУТИН ИЗТИЧА: ПРОБИВЪТ В  УКРАЙНА СТАВА ВСЕ ПО-МАЛКО ВЪЗМОЖЕН 

В продължение на месеци руската армия постигна само ограничени успехи на бойното поле срещу украинските войски, които бяха лишени от достатъчно оръжия и боеприпаси. Но предимството за путинската армия започна да намалява в момента, в който Киев отново може да разчита на военна помощ от своите американски и европейски съюзници. Така прозорецът за руски пробив се стеснява, макар руската армия да не спира да обстрелва с ракети и дронове украинските градове и критичната енергийна инфраструктура.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес